Geschiedenis

De geschiedenis van Da(a)g-je Uit begint in 1967. Vier Heerlenaren hebben vanaf 1967 elk jaar een autotocht voor senioren georganiseerd. Drie van de vier pioniers (Funs Pelt, Sjeng Vossen en Hein Willemsen) zijn inmiddels helaas overleden.

De naam Da(a)g-je Uit staat voor twee dingen:
– Het is een dagje uit voor de gasten.
– Het is een uitdaging voor de organisatie om het allemaal rond te krijgen.

Het formele doel is het jaarlijks organiseren van een autotocht voor senioren van zeventig jaar en ouder, woonachting in de gemeente Heerlen.

In de beginjaren bestond de grenscontrole nog. Omdat niet iedereen een geldig paspoort had, probeerde de organisatie van alles om de tocht door te kunnen laten gaan. Menig bezoekje aan de Douane en aan de overheden in Duitsland en België waren daarvoor nodig.

Dat niet altijd alles helemaal volgens de regels verliep blijkt uit het verhaal van wijlen Funs Pelt. Hij ging naar de Duitse Douane om te bespreken of alle deelnemers niet via één formulier de grens over zouden mogen. Het antwoord was duidelijk, een dergelijk formulier bestond uitsluitend voor kinderen die een georganiseerde busreis maakten. Nu was Funs niet voor één gat te vangen, dus hij vroeg een dergelijk formulier aan en vulde het volledig in. Dat jaar was Da(a)gje Uit dus een schoolreisje voor senioren!

Ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan in 2007 is een herdenkingsboekje gemaakt. Om het jubileum te vieren waren er tijdens het diner optredens van Frans Theunisz en Bruno Majcherek.

De colonne van Da(a)g-je Uit bestaat uit een voorrijauto, dan de chauffeurs met hun gasten, een ambulance, een huisarts, vrijwilligers van het Rode Kruis, servicewagen, een pastoor, signaleurs op motoren en het bestuur van de stichting.

Archief

Da(a)gje Uit 2022
Maandag 16 mei
afgelast i.v.m. corona

Da(a)gje Uit 2021
Maandag 17 mei
afgelast i.v.m. corona

Da(a)gje Uit 2020
Maandag 18 mei
afgelast i.v.m. corona

Da(a)gje Uit 2017
Maandag 22 mei
Bekijk hier de beelden van Da(a)g-je Uit 2017 >

Da(a)gje Uit 2016
Maandag 9 mei 
Bekijk hier de beelden van Da(a)g-je Uit 2016 >

Da(a)gje Uit 2015
Maandag 18 mei 
Bekijk hier de beelden van Da(a)g-je Uit 2015 >